Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes en voeg deze toe aan een grote kom.
Maak een marinade van de sojasaus, gemberpoeder, chilivlokken, knoflook (geperst), passata en ½ eetlepel sesamolie. Schenk de marinade over de tofu en roer door. Laat minimaal 20 minuten marineren. Roer tussendoor een paar keer zodat de tofu van alle kanten gemarineerd is.
Bak de bloemkoolrijst in ½ eetlepel sesamolie in ca. 2 minuten beetgaar. Laat de bloemkoolrijst goed afkoelen.
Snijd ondertussen de avocado, radijsjes, komkommer en lente-ui.
Bak de tofu rondom goudbruin en laat afkoelen. Maak vervolgens de saus door de sojasaus, sesamolie en sesamzaad met elkaar te mengen.
Ga verder met de opmaak van de bowl. Verdeel de tofu, avocado, radijsjes en komkommer over de twee borden. Garneer met de lente-ui. Serveer de bowl met de zelfgemaakte saus.