Recept voor: Pokébowl met tonijn, bloemkoolrijst en edamameboontjes

Ingrediënten

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g bloemkoolrijst
  • 80 g spruitjes
  • 80 g peultjes
  • 80 g edamame boontjes
  • 80 gram courgette
  • 80 g champignons
  • 120 g verse tonijn
  • 40 g lente ui
  • 4 radijsjes
  • 2 eetlepel olijfolie

Ingrediënten dressing (2 personen):

  • 1 ansjovis uit blik
  • 40 gram avocado
  • 20 gram zure room
  • 2 g tahin
  • 3 eetlepel citroensap
  • Peterselie naar smaak

Bereidingswijze

Bereiding groenten

  • Kook de spruitjes 8 minuten. Kook de peultjes 5 minuten. Kook de edamameboontjes 2 minuten. Giet af en spoel met koud water af.
  • Snijd courgette in dunne stukjes en bak ze samen met de champignons in ½ eetlepel olie
  • Bak de bloemkoolrijst 1-2 minuten op hoog vuur in ½ eetlepel olie.
  • Snijd de radijs en lente-ui in stukjes voor de garnering.
  • Bak de tonijn op hoog vuur in 1 eetlepel olie. Tonijn is het lekkerst als je ‘m kort bakt

Bereiding sausje
Doe de ansjovis, peterselie, avocado, citroensap, zure room en tahin in een bakje en pureer deze tot een dikke saus.

Tip voor gebruik

 

 

Serveren

Doe de bloemkoolrijst als eerste in een schaaltje, en maak de pokébowl  op met de verschillende groenten. Leg de tonijn bovenop.

Voedingswaarde 

Voor 1 persoon Bowl Dressing
Calorieën 267 66 kcal
Vet 13 g 6g
Verzadigd vet 2 g 1g
Eiwit 23 g 1g
Koolhydraten 11 g 2g
Vezels 8 g 1g
Zout 0.14 g 0.03 g



Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?