Recept voor: Hartige pompoentaart

Ingrediënten

Ingrediënten voor de hele pompoentaart

• 300 g pompoenblokjes
• 1 ui
• 3 eieren
• 150 ml Griekse yoghurt 0% vet
• 200 g spinazie
• 300 champignons
• 125 g mozzarella light
• 1 teentje verse knoflook
• peterselie

Bereidingswijze

• Verwarm de oven op 200 graden (heteluchtoven 180)
• Klop de eieren met de Griekse yoghurt romig
• Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit
• Doe pompoenblokjes, spinazie, ui, champignons en knoflook in een ovenschaal. Schenk de opgeklopte eieren over de groente
• Zet de quiche 40 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
• Haal na 40 minuten uit de oven en verdeel de mozzarella over de quiche. Bak nog eens 10 minuten totdat de mozzarella is gesmolten.
• Bestrooi met verse peterselie.

Tip voor gebruik

½ pompoentaart voor kleine eters of gebruik als lunchgerecht

Voedingswaarde 

½ pompoentaart

Voedingswaarde is voor 1 persoon!

Calorieën 371 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 6 g
Eiwit 37 g
Koolhydraten 22 g
Vezels 8 g
Zout 0,2 g



Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?