Ingrediënten voor de hele pompoentaart
• 300 g pompoenblokjes
• 1 ui
• 3 eieren
• 150 ml Griekse yoghurt 0% vet
• 200 g spinazie
• 300 champignons
• 125 g mozzarella light
• 1 teentje verse knoflook
• peterselie
• Verwarm de oven op 200 graden (heteluchtoven 180)
• Klop de eieren met de Griekse yoghurt romig
• Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit
• Doe pompoenblokjes, spinazie, ui, champignons en knoflook in een ovenschaal. Schenk de opgeklopte eieren over de groente
• Zet de quiche 40 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
• Haal na 40 minuten uit de oven en verdeel de mozzarella over de quiche. Bak nog eens 10 minuten totdat de mozzarella is gesmolten.
• Bestrooi met verse peterselie.
½ pompoentaart voor kleine eters of gebruik als lunchgerecht
Voedingswaarde is voor 1 persoon!
Calorieën | 371 kcal |
Vet | 14 g |
Verzadigd vet | 6 g |
Eiwit | 37 g |
Koolhydraten | 22 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,2 g |