hello world!
Published: 7 maart 2018

Nationaal Obesitas Symposium 2018 - donderdag 8 maart 2018, Rotterdam

Nederland is nog nooit zo zwaar geweest

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht.
En bij één op de tien Nederlanders is zelfs sprake van ernstig overgewicht1

"De oplossing is een kwestie van simpelweg minder eten en meer bewegen. Maar waarom werkt dat voor velen niet? Veel te zwaar word je niet vanzelf. Vaak is het een optelsom van meerdere factoren, soms ook uit een onverwachte hoek. Voor sommige zaken zijn betere preventieve (beleids)maatregelen nodig en voor andere factoren is de aanpak maatwerk”, aldus prof. dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog in het Erasmus MC Rotterdam. Zij is één van de sprekers op het Nationaal Obesitas Symposium, op 8 maart 2018 in het Theater LantarenVenster, Rotterdam. Over de aanpak van dit maatschappelijke probleem gaan vertegenwoordigers van overheid, industrie en patiëntenverenigingen in gesprek tijdens dit belangrijke symposium.

Obesitas vraagt om een aanpak in de volle breedte

Obesitas is letterlijk en figuurlijk een groeiend maatschappelijk probleem. De ziekte is een ingewikkelde aandoening met tal van oorzaken en beïnvloedende factoren. Dat maakt dat er geen simpele oplossing bestaat voor de aanpak van obesitas. Integendeel, obesitas vraagt om een aanpak in de volle breedte.
Die brede aanpak is precies waar het om gaat tijdens het Nationaal Obesitas Symposium. De laatste inzichten op het gebied van voeding, beweging, psychologie van eetgedrag, onderliggende oorzaken, preventie en bariatrische ingrepen worden op een toegankelijke en praktische wijze door experts besproken.

Overheid, industrie en patiëntenverenigingen met elkaar in gesprek

Het is uniek dat tijdens dit symposium vertegenwoordigers van overheid, voedingsindustrie en patiëntenverenigingen met elkaar in discussie gaan over de mogelijkheden en onmogelijkheden van preventie, wet- en regelgeving. In paneldiscussies zullen ook een huisarts, diëtist, bariatrisch chirurg en een verzekeraar met elkaar bediscussiëren hoe we obesitas het beste kunnen behandelen: leefstijlinterventies of maagoperatie? En hoe dit te financieren in de toekomst?

Het symposium is een initiatief van het Centrum Gezond Gewicht.

(Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland)
1. Bron: Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor CBS i.s.m. RIVM en Trimbos-instituut, 2016

=====================================================================

Meer informatie:
www.obesitassymposium.nl
Jeroen Hof, Olio Educatie, t: 06-51952569 e: [email protected]Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?