hello world!
Published: 22 september 2016

Reactie Diëtisten Coöperatie Nederland op ’the Green Happiness’

Mensen raken in de war van wat voedingsgoeroes beweren. Als diëtisten merken wij dat dagelijks in onze spreekuren. Wij zijn er om mensen te helpen met hun voeding. Wij vertalen wetenschappelijke inzichten naar praktische adviezen afgestemd op de mens tegenover ons.
Dit betekent dat de diëtist meedenkt met de cliënt die een ander eetpatroon wil volgen. Er zijn meerdere manieren van eten die leiden tot een volwaardig voedingspatroon.
Er kan op gedegen wijze een voedingsadvies samengesteld worden voor een veganist en alle andere vormen van vegetarisme. Ook andere wensen zijn door een diëtist te vertalen naar een praktisch volwaardig voedingsadvies afgestemd op het individu.
Wij zien in de spreekkamer verschillen wat betreft de kennis over voeding. Enerzijds is er een groep die zich weinig verdiept heeft in voeding, anderzijds is er een grote groep die veel gelezen heeft, maar gebaat is bij het duiden van wat voor hen persoonlijk relevant is.
Tessa Moorman en Merel von Carlsberg, diëtisten van the Green Happiness geven – op zijn zachtst gezegd – vreemde adviezen, die elke onderbouwing missen. Iedereen mag van alles zeggen, maar voor diëtisten is dit kwalijk. Een diëtist heeft een beschermde titel , staat vermeld in het kwaliteitsregister paramedici en schoolt zich bij.

Als Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) organiseren we al jaren scholingen op het snijvlak van wetenschap en praktijk om diëtisten te ondersteunen bij hun werk. We geven het DCN Voedingsdagboek uit , dat diëtisten gebruiken ter ondersteuning van hun consulten. Niet sexy en glossy maar wel met goede uitleg en praktische informatie.
Een boek is geen vervanging van een persoonlijk advies, afgestemd op het individu. En met voldoende handvatten om een goede maaltijd voor het hele gezin op tafel te kunnen zetten. Daar zijn mensen blij mee.'Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist!'20150324dcn_infographic_aandoening_afzdefWilt u onze nieuwsbrief ontvangen?