Recept voor: Pompoenblokjes uit de oven met kipgehaktballetjes en broccoli

Ingrediënten

Ingrediënten (2 personen)

400 g flespompoen, in blokjes

200 g kipgehakt

500 g broccoli

2 teentjes knoflook

1 ui

3 eetlepels olijfolie

2 theelepels gemberpoeder

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels paprikapoeder

Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en teentjes knoflook fijn. Strooi de gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper over het gehakt en voeg de ui en knoflook toe. Kneed alles samen en maak kleine balletjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de blokjes pompoen in de ovenschaal. Voeg 1 eetlepel olijfolie en meng dit door de blokjes. Bestrooi met knoflookpoeder en meng door elkaar. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze 3- 5 minuten.
  • Bak de kipballetjes goudbruin met de overige 2 eetlepels olijfolie; keer regelmatig om.
  • Serveer met de gekookte broccoli en pompoenblokjes uit de oven. Indien gewenst een snufje zout en peper naar smaak.

Tip voor gebruik

Serveer met de gekookte broccoli en pompoenblokjes uit de oven. Indien gewenst een snufje zout en peper naar smaak.

Voedingswaarde 

Voedingswaarde is voor 1 persoon !

Calorieën 372 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 3 g
Eiwit 33 g
Koolhydraten 11 g
Vezels 12 g
Zout 0,2 g

 



Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?