Doe olie in een braadpan. Snipper een ui en doe deze met het vlees in de pan. Voeg het zout en de kruiden toe. Bak het vlees en de gesnipperde ui in de olie voor ca. 5 min. Doe vervolgens een kopje water bij het vlees voor de saus. Laat het geheel ca. 20 min stoven tot het vlees goed gaar is. Was intussen de sperziebonen en kook deze ongeveer 8 min. Giet de sperziebonen af en doe ze in een wok. Doe twee eetlepels van de saus van het vlees erbij en bak deze kort voor ca. 2 min. Serveer dit gerecht door het vlees in het midden van een bord te leggen en de sperziebonen eroverheen te doen. Doe de saus over het geheel. Dit gerecht wordt met brood gegeten.
Enthousiast geworden door ons recept? Dit recept vindt u ook terug in ons Marokkaanse weekmenu.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 150 gram sperziebonen
- 1 teen knoflook
- 100 gram rundvlees
- 1 kopje water
- Peper
- Gember
- Safraan
- Zout
- Paprikapoeder
Voedingswaarde
- kcal
- gr. eiwit
- gr. koolhydraten
- gr. vet waarvan
- gr. verzadigd vet
- gr. vezel