hello world!
Published: 8 augustus 2015

Te zwaar?

Van enkele kilo’s te zwaar tot een veel te hoog lichaamsgewicht: het is vervelend om niet lekker in je vel te zitten en het kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vaak zijn mensen al jaren in de weer om af te vallen. Soms lukt dit, maar meestal komt het extra gewicht terug ‘met rente’. Herkenbaar? De diëtist zal niet met een opgeheven vinger vertellen wat u wel of niet mag eten. Zij zal samen met u op basis van uw wensen en behoeften een stappenplan maken met behulp van het Voedings-en leefstijlboek krijgt u zelf inzicht in de mogelijkheden. Door dit inzicht kunt u haalbare doelen stellen en op deze manier uw doel kunt bereiken zodat u ook op lange termijn lekker in uw vel zit.

Vaak horen we van cliënten dat ze verrassend weinig veranderingen hoeven te doen aan hun eetpatroon. Bent u bijvoorbeeld gewend om te ontbijten met brood? Dan laten we dat lekker staan – hoewel we misschien tips geven over de broodsoort en het beleg dat er op gaat. Houdt u van de Hollandse pot? Dan helpen wij u variëren met uw dagelijkse warme maaltijd, zodat u alle voedingsstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien: er zijn zoveel verschillende feiten en meningen op het gebied van voeding dat het moeilijk is om te beslissen wat wel of niet goed voor u is. De diëtist kan hierbij helpen.

Bent u een emotie-eter? Ook daar kan de diëtist u in begeleiden. De diëtisten die zijn aangesloten bij DCN hebben ruime ervaring rondom problemen die samenhangen met voeding, zoals troost-eten, overeten en negatieve gedachten bij eten.Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?